Yokohama Cosmoworld

Yokohama Cosmoworld

Yokohama, Japan

Rating: 3 out of 5.

“De thuis van de enige echte Vanish”

Welkom in Yokohama, een enorme stad in het zuiden van Tokyo. Het is zaterdag, het weer is mooi en we kunnen hier enkele achtbaan-credits scoren. Mooi, zin in! Yokohama Cosmoworld is the place to be voor het vergaren van die drie credits. Dit pretpark heeft vrije toegang en je betaalt gewoon per attractie. Kostelijk voor gezinnetjes die hier met mama-ik-wil-daarin-en-daarin-en-oh-ook-daarin-kinderen komen, maar relatief voordelig voor twee Belgische creditjagers.

Onze jacht naar een nieuwe coaster bingo start met een schaamtelijk ritje op de kinderachtbaan. Family Banana Coaster is simpel, maar hij ziet er vrolijk en schattig uit. Bovendien krijgen we maar liefst drie rondjes voorgeschoteld. Credit nummer één is dus binnen en dat is goed nieuws. Banana Coaster z’n beide buren slaan we overigens wel over. Ik heb het over een molen met zwaaiende gondels en de grootste Enterprise die ik ooit zag. De voertuigen van die Enterprise hebben maar liefst twee rijen en dat heb ik, als ik me niet vergis, nog nergens anders gezien.

De Cosmo Clock is duidelijk de meest opvallende ride van het park. Dit reuzenrad is maar liefst 112 meter hoog en werd vernoemd naar het digitale uurwerk dat eraan bevestigd is. Of althans… dat vind ik een logische verklaring. We weten al dat Japanners (en eigenlijk Aziaten in het algemeen) van grote reuzenraden lijken te houden en dat wordt hier nogmaals bevestigd. Ik kan je helaas niks vertellen over het uitzicht van daarboven, want omwille van de stevige bries blijft Cosmo Clock vanmiddag gesloten.

De andere twee credits van Yokohama Cosmoworld liggen aan de overkant van het water. Dit park ligt immers aan twee oevers van een havendok en de beide gedeelten worden met een brug verbonden. De compactheid van Yokohama Cosmoworld is weliswaar niet zo legendarisch als die van Asakusa Hanayashiki, maar ze kennen wel iets van plaatsbesparende maatregelen. De klassieke wild mouse van dit park werd namelijk bovenop een dak geplaatst. Dit is daardoor misschien een van ‘s werelds hoogste wild mouse-achtbanen?

Ook liefhebbers van het betere plonswerk zijn in Cosmoworld aan het goede adres. Het park heeft namelijk twee attracties die vrolijk in het water splashen. Dat zijn deze boomstammenbaan en de iconische Diving Coaster Vanish. Zo zie je maar: een achtbaan met vrij alledaagse statistieken kan op slag wereldberoemd worden als je ‘m roze schildert en in een waterbak laat verdwijnen. Dankzij de nodige overacting werd deze baan alleszins een hit op Theme Park Review, de maffe Amerikaanse fansite die ook de Crazy Japanese Airtime Log Flume een cultstatus gaf. Robb Alvey en z’n kompanen zijn gelukkig niet al te gevoelig voor een portie ruw geweld, want Vanish schudt haar inzittenden aardig door elkaar. De verrassend intense dubbele eindhelix en het visuele feestje rond de iconische afdaling maken dat gelukkig meer dan goed. Een legende die op eenieders coaster counter hoort te prijken.

Yokohama Cosmoworld dankt haar wereldwijde beroemdheid voornamelijk aan de roze eyecatcher Vanish. Er is gelukkig meer te beleven dan die coaster alleen, waardoor dit park beslist een bezoekje waard is. Bovendien ligt Cosmoworld in een omgeving die op zonnige dagen druk bezocht wordt door de locals, wat de gezelligheid ten goede komt. Een fijne plek dus, maar tijdens een volgende Aziatische trip zal ik het wellicht links laten liggen. Eens je de Vanish-credit op zak hebt, is je belangrijkste missie hier immers wel volbracht. Sayonara!

FOTOGALERIJ

Bedenkingen? Vragen? Commentaar? Laat gerust een berichtje achter via het invulveld onderaan deze pagina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s