Luna Park Sydney

Luna Park Sydney

Milsons Point, New South Wales, Australië

Rating: 3 out of 5.

“Charmant stadspretpark met onbetaalbare uitzichten”

Wanneer je een trip naar Australië plant, dan is de kans groot dat Sydney op reisroute ligt. En wist je dat Sydney een eigen pretpark heeft? Dat is helaas geen vestiging van Universal, Disney of Paramount, maar het kleinschalige en ietwat kneuterige Luna Park. Het lijkt haast alsof de tijd hier stil bleef staan. Voor extreme en moderne rides ben je immers sowieso aan het foute adres. Toch is dit amusementsparkje in verschillende opzichten legendarisch. Kijk bijvoorbeeld eens naar die waanzinnige locatie… Er staat gewoonweg een pretpark naast de noordelijke pijler van de Harbour Bridge! Te gek toch? Ook de toegangspoort – die voorzien werd van een creepy gezicht – oogt niet alledaags. Concludeer overigens niet te vlug dat dit ‘s werelds meest griezelige pretparkingang is, want Luna Park Melbourne verdedigt die titel vol enthousiasme.

Creditjagers, let nu even goed op. Luna Park Sydney lijkt te weten dat jullie louter hierheen zouden komen om die ene operationele credit te scoren. En aangezien je per attractie betaalt, zou hen dat bitter weinig inkomsten opleveren. Daarom bestaat er geen los ritkaartje: je moet een armband kopen waarop minstens twee attractiecredits staan. Geslepen methode, dat zeker. Anderzijds levert het ons wel een plezierig kwartiertje op, want we spenderen die tweede credit aan het antieke funhouse. Dit zogenaamde Coney Island is visueel een terugblik naar het verre verleden, maar binnenin merken we dat plezier tijdloos is. Zo lang mogelijk op een gladde, ronddraaiende schijf blijven zitten en even later een bijna-verticale glijbaan uitproberen; heerlijk.

Coney Island is fijn en verrassend groot, maar we zijn hier toch vooral voor dat ritje op de Wild Mouse, trouwens meteen goed voor een tamelijk waardevolle achtbaancredit. Als je m’n vorige reports las, weet je wellicht dat een quasi identieke coaster vorige week geen blijvende indruk maakte. Er zit echter een belangrijk verschil in de operations: terwijl Michaël en ik in Aussie World apart moesten zitten, mogen we hier (als dat lukt) wel tezamen plaatsnemen. Kan je jezelf inbeelden hoe waanzinnig een ritje op die houten wild mouse wordt met zo’n dubbel beladen voertuig? Geloof me: dit is het soort Crazy Leip waarvoor die term uitgevonden werd. We overleven de brute, pijlsnelle rit gelukkig zonder kleerscheuren, maar met een eindeloze lachbui als enige neveneffect.

Je ziet het in de fotogalerij: Luna Park Sydney is een toplocatie om van antieke flat rides te genieten. Een schommelschip dat over de kop gaat, een Troika, een zweefmolen, een oude Musik Express, een vrijevaltoren… men heeft het werkelijk allemaal. Toch zijn dit in mijn ogen allemaal invulattracties. Je kan jezelf dus de vraag stellen of Luna Park een bezoek waard is. Wat als je hier enkel voor Wild Mouse heen komt, dan is je dag toch vlug voorbij? Dat is correct; langer dan een uurtje of twee duurt een bezoek aan dit park niet. Toch zou ik het zonde vinden om Luna Park over te slaan. Je scoort hier niet alleen een legendarische credit, maar ook het uitzicht is eenmalig. Er zijn weinig stadspretparken met zo’n fantastische locatie als Luna Park. En mag ik je trouwens ook aanraden om hier ‘s avonds binnen te springen? Het park is namelijk prachtig verlicht.

Luna Park Sydney, het was me een waar genoegen. Catch you later!

FOTOGALERIJ

Bedenkingen? Vragen? Commentaar? Laat gerust een berichtje achter via het invulveld onderaan deze pagina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s