Glenn

NEDERLANDS // ENGLISH

Welcome, bienvenue, wilkommen, benvenuto en welkom bij Roller Coaster Traveller. Deze website gaat over mijn ervaringen en de sensaties die ik beleef in pretparken. Ik, dat is in dit geval Glenn, een 30-jarige Antwerpenaar. Iemand die in België of Nederland leeft, kent het wel: het lijkt soms alsof we in het saaiste stukje van de wereld wonen en altijd het slechte weer krijgen. Er staan hier geen 800 meter hoge wolkenkrabbers, er lopen geen exotische dieren door tropische jungles en we kregen zelfs geen Disney-kasteel in ons land. Tja, saai dus. Gelukkig is er een goeie manier om aan onze 350 dagen durende herfst te ontsnappen: vliegtickets reserveren en aftellen naar de dag waarop je op Zaventem of Schiphol verwacht wordt. En dat is exact waar deze website over gaat… de wereld verkennen. En zoals de titel van m’n website reeds verraadt, focus ik daarbij op de pretparkwereld in ’t bijzonder.

Ja, ik weet het wel. Het is tegenwoordig niet origineel om te claimen dat je een reiziger bent. Een gemiddelde Instagram-gebruiker lijkt voortdurend op zonovergoten stranden te zitten, we vliegen de wereld rond om het verlengde weekend door te brengen en men definieert je als een beetje raar als je de skyline van New York City of Bangkok nog nooit in levenden lijve zag. Toch pak ik het persoonlijk graag een beetje anders aan. Die stralend witte zandstranden, de hemelsblauwe zwembaden en exotische eilanden vol palmbomen zijn voor mij immers geen must. Ik heb geen probleem met reizigers die twee weken lang cocktails willen slurpen in een Turks vijfsterrenhotel, maar dat is simpelweg niet mijn definitie van het woord vakantie. Ik ga op zoek naar een beetje meer actie, een extra portie schoonheid, wat meer variatie en een snufje magie. Dus alsjeblieft, sluit me niet op in zo’n vreselijk all-in resort. Nu ja… die cocktails zijn eigenlijk wel interessant.

DSC01454

Tijdens de afgelopen jaren zag ik al enkele prachtige stukjes van de wereld. Ik waagde een gokje in Las Vegas, ik zag pinguïns in Ushuaia en ik voer enkele dagen dwars door de Bahama’s op een gigantisch cruiseschip. Ik at Kötbullar in Zweden, testte ’s werelds snelste achtbaan in de Verenigde Arabische Emiraten, ik maakte een selfie op de oogstrelende Golden Bridge in Vietnam en stond versteld van de natuurpracht aan Iguazú Falls. Mooie bestemmingen zijn dat zeker en ik beschouw mezelf dus zonder twijfel als een gelukkig man. Het enige gekke is: des te meer plekken ik zie, des te langer m’n bucket list lijkt te worden…

Tijdens al die reizen heb ik enkele van ’s werelds allerbeste themaparken bezocht. Ik heb inmiddels ongeveer 150 verschillende pretparken in 26 verschillende landen bezocht. De lijst bevat onder andere het schitterende Europa-Park in Duitsland, het erg verrassende themapark Lotte World in Zuid-Korea, verschillende unieke Scandinavische pretparken en elk Disney-themapark ter wereld. Eén van Disney’s meest waanzinnige creaties is DisneySea in Tokyo. Dit themapark is geïnspireerd door de zeven zeeën en het resultaat is verbluffend. Het park bevat een vulkaan die regelmatig uitbarst, er staat een enorm stoomschip dat aan de Titanic doet terugdenken en men bouwde een stukje Venetië dat er haast authentieker uitziet dan het origineel in Italië. Niets lijkt onmogelijk in deze Japanse wereld der superlatieven. Tokyo DisneySea is m’n favoriete themapark op deze planeet en je vindt er meerdere attracties die bij de absolute wereldtop horen.

Tja, Mickey Mouse heeft me al vele duizenden euro’s gekost. Dat is geen toeval: het reizen naar Disney-resorts en de daarbij horende themaparken is erg verslavende materie. Het concern creëert duizelingwekkende attracties, prachtige themazones en shows waar je ogen van gaan fonkelen. Disney is trouwens ook gekend omwille van z’n gemotiveerde Cast Members. Het is voor mij dan ook een grote eer geweest om een halfjaar voor het bedrijf te mogen werken. In 2011 volgde ik een stagetraject bij verschillende hotels van Disneyland Paris en genoot letterlijk van elke seconde. Het was een zalig gevoel om zelf zo’n Disney-badge op te spelden en honderden internationale reizigers te verwelkomen tijdens hun verblijf in het Europese Disneyland. Tegenwoordig werk ik niet meer voor Mickey, al probeer ik nog steeds regelmatig naar de verschillende parken te reizen. Ik ben een enorme fan van Disney Parks & Resorts en ik zal dat wellicht voor altijd blijven.

Om zoveel mogelijk herinneringen stevig vast te houden, schrijf ik graag over m’n reizen en pretparkbezoeken. Vroeger postte ik deze verslagen louter op internetfora, maar stilaan groeide het idee om al die pretparkverhalen te bundelen op een website. Zo ontstond Roller Coaster Traveller. Als jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van deze verslagen zoals ik plezier beleef aan het schrijven ervan, dan is m’n missie alvast geslaagd. Oh juist… nog even dit: ik apprecieer commentaar ten zeerste, dus laat gerust een bericht achter in het invulveld dat je onder elk artikel terugvindt.

54271870138

Zo… dit ben ik, dit zijn m’n bezigheden en dit is m’n website. Dus klik die beugels maar vast, want ik neem je nu graag mee naar ’s werelds meest fantastische pretparken. Let’s go!

Glenn

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: