Glenn

Welcome, bienvenue, wilkommen, bienvenida en welkom bij Roller Coaster Traveller!

Wie is Roller Coaster Traveller?

Hey! Mijn naam is Glenn, ik ben 30 jaar en woon in de wijde omgeving van Antwerpen. Pretparken en achtbanen hebben altijd een belangrijke plek in m’n leven gehad. Waar die liefde vandaan komt? Geen idee, maar de drang om nieuwe parken te ontdekken is in de loop der jaren alleen maar sterker geworden. Ik heb ondertussen al een heleboel fantastische plekken bezocht en ik blik altijd graag terug met een reisverslag. Aanvankelijk postte ik zulke verslagen op Belgische en Nederlandse pretparkfora, maar vanaf 2015 bundel ik ze op deze website. Roller Coaster Traveller bevat inmiddels 172 reisverslagen en ruim 8.000 foto’s uit 30 verschillende landen. En er komt (hopelijk) nog veel meer aan!

Wat is je favoriete reisbestemming?

Er zijn heel wat bestemmingen die me bijgebleven zijn. Qua pretparken scoren de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten erg hoog, maar het leven bestaat natuurlijk uit meer dan achtbanen alleen. Als het over natuurpracht gaat, kan ik je ten zeerste aanbevelen om de lange vliegreizen naar Australië en Argentinië te maken. Beide landen hebben een enorme verscheidenheid aan nationale parken en de avontuurlijke wandelingen liggen er voor het oprapen. Mijn favoriete city trips vind je dan weer in Azië. Het hypermoderne Singapore en het ietwat mysterieuze Hong Kong zijn wat mij betreft de toppers in dit segment.

Wat is je favoriete themapark?

Sfeer en thema zijn in mijn ogen onmisbare elementen in de totaalervaring van een pretpark. Disney begrijpt dit en mijn top tien wordt dus gedomineerd door Disney-themaparken. Disney’s meest waanzinnige creatie is Tokyo DisneySea. Dit themapark is geïnspireerd door de zeven zeeën en het resultaat is verbluffend. Het park bevat een vulkaan die regelmatig uitbarst, er staat een enorm stoomschip dat aan de Titanic doet terugdenken en men bouwde een stukje Venetië dat er haast authentieker uitziet dan het origineel in Italië. Niets lijkt onmogelijk in deze Japanse wereld der superlatieven. Een ticket voor een Disney-themapark kost doorgaans een fortuin, maar een plek als DisneySea is letterlijk elke cent dubbel en dwars waard.

Lees zeker verder over mijn TOP10 themaparken, rollercoasters, waterattracties en dark rides.

Welke achtbaan heb je het vaakst gedaan?

Eerlijk is eerlijk… ik heb niet geteld. Toch is het antwoord op deze vraag wellicht Rock ‘n’ Roller Coaster in het Walt Disney Studios Park. In 2011 had ik de eer om stage te lopen in Disneyland Paris. Het zal je niet verbazen dat mijn vrije dagen vooral doorgebracht werden in de beide Disney-parken. Rock ‘n’ Roller Coaster (die inmiddels trouwens niet meer in z’n oorspronkelijke vorm bestaat) was een van mijn geliefde achtbanen en de wachtrijen waren er doorgaans kort. Bijgevolg deed ik de baan meerdere keren per week, na het werk. Gewoon… omdat het kan. Beetje freaky?

54271870138

Sites die je kan aanraden?

Natuurlijk wil ik je aanmoedigen om zo lang mogelijk op mijn blog te blijven hangen. Maar als je op een gegeven moment toch even iets anders wil, kan ik volgende websites ten zeerste aanraden.

  • Rollercoaster Friends // website van de grootste Belgische pretparkclub. En zoals de naam al doet vermoeden: deze club levert je niet alleen rollercoasters, maar ook een heleboel friends op.
  • Pretpark.club // Nederlandstalig pretparkforum vol tripverslagen, boeiende discussies en de laatste nieuwsberichten
  • Bunnies Unleashed // blog van collega-reizigers Roel en Kenneth. We delen onze interesse voor pretparken, steden en urenlange wandelingen. Bunnies Unleashed focust trouwens ook vaak op de culturele achtergrond van een bepaalde bestemming.
  • Ingecheckt.be // Op deze enthousiast geschreven blog nemen Karlien, Robin en dochter Ellis je mee naar de meest uiteenlopende bestemmingen in Europa en daarbuiten. In de pretparkverslagen van ingecheckt krijg je trouwens een mooi beeld over de kindvriendelijkheid van dat bewuste park.
  • Rudy&Christel // interessante reiswebsite met enkele minder voor de hand liggende bestemmingen.
  • Theme Park Science // Geïnteresseerd in een blikje achter de schermen van themaparken? Bezoek dan zeker dit YouTube-kanaal vol unieke, professioneel gemaakte video’s.

Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: