Glenn

NEDERLANDS // ENGLISH

Wie is Roller Coaster Traveller?

Welkom, wilkommen, welcome en bienvenue bij Roller Coaster Traveller. Ik ben Glenn, een 30-jarige Antwerpenaar met een behoorlijk intense voorliefde voor pretparken en achtbanen. Bestaat er zoiets als pretparkgenen? Ik weet het niet, maar de pretparkmicrobe zit al van jongs af aan in mij. Ik was de jongen die een week voor het pretparkbezoek slecht sliep. Ik was de jongen die voortdurend probeerde om vanuit de wagen al een glimp van de achtbanen op te vangen. Ik was de jongen die tijdens een pretparkdag het middageten als puur tijdverlies bestempelde. Klinkt dat herkenbaar?

Vandaag ben ik gelukkig niet meer de weirdo die een hele dag alleen maar rollercoasters wilt doen. Pretparken zijn en blijven mijn favoriete reisbestemmingen, maar ik beschouw het tegenwoordig als een totaalpakket. Een aantal spectaculaire achtbaanritten horen daarbij, maar ik geniet evenzeer van een goeie dark ride of een lekkere lunch. Je zal bovendien merken dat bijna elk tripverslag minstens één keer het woord cocktail bevat, dus je mag ook dat als een zwakte van mij beschouwen. Alleen al voor de Singapore Sling zou ik bijvoorbeeld terug naar dat hippe stadstaatje in Zuidoost-Azië reizen.

DSC01454

Tijdens de afgelopen jaren zag ik al enkele prachtige stukjes van de wereld. Die plekken hoeven trouwens heus niet altijd aan pretparken gelinkt te zijn. Ik hou immers ook van kilometerslange hikes, hippe steden, coole architectuur en lekker eten. Ik wandelde door het fabelachtige Bryce Canyon National Park, ik zag pinguïns in Ushuaia en ik voer enkele dagen dwars door de Bahama’s op een gigantisch cruiseschip. Ik at verder ook Kötbullar in Zweden, reisde naar de Australische Outback, maakte een selfie op de oogstrelende Golden Bridge en stond versteld van de natuurpracht aan Iguazú Falls. Mooie bestemmingen zijn dat zeker en ik beschouw mezelf dus als een gelukkig man. Het enige gekke is… des te meer ik zie, des te langer mijn bucket list lijkt te worden.

Tijdens al die reizen kwamen er natuurlijk ook een heleboel pretparken aan bod, het ene al indrukwekkender dan het andere. De lijst bevat onder andere het fantastische Europa-Park, het verrassende Lotte World in Zuid-Korea, bloedhete pretparken in de Emiraten en elk Disney-themapark ter wereld. Een van Disney’s meest waanzinnige creaties is Tokyo DisneySea. Dit themapark is geïnspireerd door de zeven zeeën en het resultaat is verbluffend. Het park bevat een vulkaan die regelmatig uitbarst, er staat een enorm stoomschip dat aan de Titanic doet terugdenken en men bouwde een stukje Venetië dat er haast authentieker uitziet dan het origineel in Italië. Niets lijkt onmogelijk in deze Japanse wereld der superlatieven. Een ticket voor een Disney-themapark kost doorgaans een fortuin, maar een plek als DisneySea is letterlijk elke cent dubbel en dwars waard.

Wat is Roller Coaster Traveller?

Bij Disney startte alles met een muis, in de Efteling begon het met tien sprookjes in een bos. En deze site… Die startte als een dikke ringmap vol A4’tjes. Dat moet misschien even verduidelijkt worden, toch?

Terwijl ik de wondere wereld van het internet ontdekte – ik moet toen een jaar of elf geweest zijn – kwam ik terecht op verschillende pretparkfora. Daar las ik de meest spectaculaire verhalen over pretparken die haast onbereikbaar leken. PortAventura, Alton Towers en Cedar Point… het zijn maar enkele klinkende namen die ik tijdens die periode leerde kennen. Hoewel mijn pretparkbezoeken toendertijd minder exotisch waren, begon ik er ook zelf over te schrijven. Ik plaatste die tripverslagen op Belgische en Nederlandse pretparkwebsites, maar stopte ook altijd een uitgeprint kopietje in mijn befaamde blauwgroene ringmap. Het leven van een millennial is duidelijk ouderwetser dan je denkt.

De ringmap geraakte in de loop der jaren voller en voller. Tot ik in 2015 eindelijk ontdekte dat een database pas helemaal tot zijn recht komt wanneer die online staat. De blauwgroene ringmap werd bijgevolg ingeruild voor deze blog. Roller Coaster Traveller was geboren en groeide inmiddels uit tot een website die vandaag bijna 170 blogposts en ruim 4.800 foto’s bevat. In mijn reisverslagen neem ik je dan weer mee naar 30 landen, 122 themaparken en ruim 750 rollercoasters. Roller Coaster Traveller is daardoor groter dan ik ooit had durven dromen. Toch hoop ik in de toekomst nog veel gloednieuwe content toe te voegen, dus stay tuned!

54271870138

Roller Coaster Traveller… en company.

Natuurlijk wil ik je aanmoedigen om zo lang mogelijk op mijn blog te blijven hangen. Maar als je op een gegeven moment toch even iets anders wil, kan ik volgende websites ten zeerste aanraden.

  • Rollercoaster Friends // website van de grootste Belgische pretparkclub. En zoals de naam al doet vermoeden: deze club levert je niet alleen rollercoasters, maar ook een heleboel friends op.
  • Pretpark.club // Nederlandstalig pretparkforum vol tripverslagen, boeiende discussies en de laatste nieuwsberichten
  • Bunnies Unleashed // blog van collega-reizigers Roel en Kenneth. We delen onze interesse voor pretparken, steden en urenlange wandelingen. Bunnies Unleashed focust trouwens ook vaak op de culturele achtergrond van een bepaalde bestemming.
  • Ingecheckt.be // Op deze enthousiast geschreven blog nemen Karlien, Robin en dochter Ellis je mee naar de meest uiteenlopende bestemmingen in Europa en daarbuiten. In de pretparkverslagen van ingecheckt krijg je trouwens een mooi beeld over de kindvriendelijkheid van dat bewuste park.
  • Rudy&Christel // interessante reiswebsite met enkele minder voor de hand liggende bestemmingen.

Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: