Berjaya Times Square Theme Park

Berjaya Times Square Theme Park

Kuala Lumpur, Maleisië

Rating: 3 out of 5.

“Gigantisch indoor pretpark in het centrum van de Maleisische hoofdstad”

Welkom in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. En ik geef toe… dit is misschien niet ‘s werelds nummer één vakantiebestemming. Toch heeft de stad heel wat te bieden. Kuala Lumpur is bijvoorbeeld de thuisbasis van de beroemde Petronas Twin Towers en de prachtige Batu Caves. Ook shop-a-holics zullen hier hun hartje ophalen, want het aantal winkelcentra en warenhuizen is nauwelijks te tellen. Een van die gigantische winkelcentra is Berjaya Times Square in de wijk Bukit Bintang. Je vindt hier maar liefst 1.000 winkels, heel wat eetgelegenheden en zelfs een overdekt themapark. Themapark, zei je?!

Neen, Berjaya Times Square is geen plein en het ligt niet in New York City. Toch zal deze naam bij sommige achtbaanfans wellicht een belletje laten rinkelen. Berjaya Times Square heeft namelijk een notering op de Roller Coaster Database dankzij Supersonic Odyssey. Er zijn in de wereld wel meer shoppingcentra waarin achtbanen geïntegreerd werden, maar meestal gaat het om kleinschalige versies voor kinderen. Supersonic Odyssey is een maatje groter: met een tracklengte van 800 meter, een hoogte van 38 meter en drie inversies is dit een meer dan respectabele shoppingcenterachtbaan. Als dat woord al mocht bestaan, uiteraard. Een ritje leert ons dat de coaster verrassend soepel loopt, maar dat het aanwezige potentieel helaas niet geheel benut wordt. De hoge snelheid waarmee je de remsectie bereikt, maakt immers duidelijk dat Supersonic Odyssey gerust nog een extra inversie of helix aan kan. Dit neemt gelukkig niet weg dat het sowieso een knappe prestatie is om een dergelijk grootse coaster indoor te bouwen.

Supersonic Odyssey is meer dan zomaar een achtbaan voor shopaholics. Dit is het middelpunt van een heus overdekt pretpark. Berjaya Times Square Theme Park staat volledig los van het winkelgedeelte en opereert ook zoals een doorsnee pretpark. Je betaalt dus een vaste toegangsprijs, waarna alle rides onbeperkt inbegrepen zijn. Positief voor gezinnetjes, want met een prijs van 48,00 Maleisische ringgit (een kleine 11 euro) biedt het park veel waar voor relatief weinig geld. Europese coasterfans die op een vrij unieke credit jagen, zijn echter minder goedkoop af. De overige attracties – waaronder enkele standaard flatrides en heel wat kleurrijk kinderentertainment – kunnen me namelijk niet overtuigen tot een ritje. Desalniettemin ben ik blij dat we hier een kijkje kwamen nemen, want Supersonic Odyssey is een credit die ik absoluut niet had willen missen.

Leave a comment