Winter in Europa-Park

Frohe Weihnachten zeggen ze in Duitsland. En Weihnachten, dat is de tijd van kerstbomen, lichtjes en lekker eten. Zo ook in Europa-Park, m’n favoriete Europese themapark. De tijd waarin themaparken steevast gesloten bleven tijdens de winter, die ligt inmiddels al ver achter ons. Disneyland Paris, Efteling, Phantasialand en zelfs Plopsaland De Panne… ze hebben allemaal hun eigen winterseizoen inclusief passende decoraties. Als je Europa-Park een beetje kent, weet je dat dit Duitse pretpark nogal op gezelligheid gesteld is. Die gezelligheid bereikt een hoogtepunt tijdens de Zauberhafte Winterwochen, het evenement dat jaarlijks plaatsvindt van eind november tot begin januari. Daarom werd Europa-Park een van m’n meest geliefde bestemmingen tijdens deze koude periode. De Duitse hoofdstraat wordt omgetoverd tot een schattige kerstmarkt, de geur van hete Glühwein hangt doorheen de steegjes en ’s avonds gaan er enkele honderdduizenden lichtjes branden. Cool. En koel, dat ook.

DSC02284

Tijdens de winter presenteert Europa-Park enkele aangepaste shows, er zijn extra attracties in een winters kleedje en natuurlijk is er ook het gebruikelijke attractieaanbod. Toch is dit niet het meest ideale seizoen voor thrillseekers. Europa-Park heeft behoorlijk wat goeie waterattracties en die blijven ’s winters (logischerwijs) gesloten. Je kan geen ritjes maken op Poseidon en Atlantica SuperSplash, de log flume blijft gesloten en ook het bassin van Fjord Rafting staat leeg. Helaas blijft het niet bij deze sluitingen alleen: ook mega coaster Silver Star sloot tot nu toe elke winter z’n deuren. Europa-Park communiceert bovendien dat Blue Fire dicht blijft, maar tijdens de drukke periodes opent deze topachtbaan normaal gezien wel. Voor je portie sensatie kan je dus gerust in IJsland terecht, waar ook Wodan z’n ijskoude rondjes draait. Toch is Europa-Park ’s winters niet op z’n allerbest. Voor een eerste bezoek zou ik dus absoluut het zomerseizoen (dat doorgaans van begin april tot begin november loopt) aanraden. De zomer is net een beetje aangenamer en de waterattracties van Europa-Park zijn stiekem te leuk om te missen.

DSC02219

Ik maak er geen uitgebreid report zoals gewoonlijk van. Ik laat echter graag de foto’s spreken om je wat winterse indrukken te geven. Wie geïnteresseerd is in een volledig report van Europa-Park, vindt dat HIER.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: