Yokohama Cosmo World

NEDERLANDS // ENGLISH

Welkom in Yokohama, een enorme stad in het zuiden van Tokyo. Het is zaterdag, het weer is mooi en we kunnen hier enkele achtbaan-credits scoren. Mooi, zin in!

DSC06390
DSC06392

Yokohama Cosmo World is the place to be voor het vergaren van die drie credits. Dit pretpark heeft vrije toegang en je betaalt gewoon per attractie. Kostelijk voor gezinnetjes die hier met mama-ik-wil-daarin-en-daarin-en-oh-ook-daarin-kinderen komen, maar relatief voordelig voor twee Belgische creditjagers.

DSC06400
DSC06394

Wacht… dit lijkt op de treinset waar ik vroeger mee speelde. Weliswaar iets groter en behoorlijk riskant wanneer je met twee treinen gaat rijden, maar toch.

DSC06397

De twee spectaculairste flat rides van Yokohama Cosmo World werden netjes naast elkaar gedropt. Let trouwens ook even op die Super-Mega-Enterprise die voertuigen met twee (!) rijen heeft. Dat heb ik, als ik me niet vergis, nog nergens anders gezien.

DSC06399

-30°C…? Neen, dankjewel. Het is een heerlijke lentedag in Japan en ik geniet van elk straaltje zon, dus deze vrolijke attractie slaan we wel even over.

DSC06402

Een andere vrolijke attractie willen we echter sowieso niet overslaan. Family Banana Coaster is een simpele kinderachtbaan, maar hij ziet er flashy uit en we krijgen maar liefst drie rondjes voorgeschoteld. Credit nummer één is dus binnen. Hoera.

DSC06401

De andere twee credits van Yokohama Cosmo World liggen aan de overkant van het water. Dit park ligt immers aan twee oevers van een havendok en de beide gedeelten worden met een brug verbonden. De Cosmo Clock, het reuzenrad op de volgende foto, is duidelijk de meest opvallende ride van het park. Het is maar liefst 112 meter hoog en werd vernoemd naar het digitale uurwerk dat eraan bevestigd is. Of althans… dat vind ik een logische verklaring.

DSC06404
DSC06414

De compactheid van Yokohama Cosmo World is weliswaar niet zo legendarisch als die van Asakusa Hanayashiki, maar ze kennen wel iets van plaatsbesparende maatregelen. De klassieke wild mouse van dit park werd namelijk bovenop een dak geplaatst. Dit is daardoor misschien een van ’s werelds hoogste wild mouse-achtbanen?

DSC06417
DSC06415

Ook liefhebbers van het betere plonswerk zijn in Cosmo World aan het goede adres. Het park heeft namelijk twee attracties die vrolijk in het water splashen. Dat zijn deze boomstammenbaan…

DSC06408

… en deze iconische coaster. Zo zie je maar: een achtbaan met vrij alledaagse statistieken kan op slag wereldberoemd worden als je ‘m roze schildert en in een waterbak laat verdwijnen. Dankzij de nodige overacting werd Diving Coaster Vanish alleszins een hit op Theme Park Review, de maffe Amerikaanse fansite die ook de Crazy Japanese Airtime Log Flume een cultstatus gaf. Robb Alvey en z’n kompanen zijn gelukkig niet al te gevoelig voor een portie ruw geweld, want Vanish schudt haar inzittenden aardig door elkaar. De verrassend intense dubbele eindhelix en het visuele feestje rond de iconische afdaling maken dat gelukkig meer dan goed. Een legende die op eenieders coastercounter hoort te prijken.

DSC06407
DSC06418
DSC06411
DSC06412

Geen idee wat ik lekkerder vind; een ritje Vanish of een bezoekje aan zo’n typisch Japanse pannenkoekenshop…

DSC06413

Yokohama Cosmo World dankt haar wereldwijde beroemdheid voornamelijk aan de roze eyecatcher Vanish. Er is gelukkig meer te beleven dan die coaster alleen, waardoor dit park beslist een bezoekje waard is. Bovendien ligt Cosmo World in een omgeving die op zonnige dagen druk bezocht wordt door de locals, wat de gezelligheid ten goede komt. Een fijne plek dus, maar tijdens een volgende Aziatische trip zal ik het wellicht links laten liggen. Eens je de Vanish-credit op zak hebt, is je belangrijkste missie hier immers wel volbracht.

DSC06419

Sayonara!

DSC06409

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: