Sneeuw in Disneyland Paris

Gevaar! Waarschuwing! Opgepast! Dit is geen tripverslag zoals jullie dat van mij gewend zijn. Je vindt hieronder geen brokken tekst over ons Europese Disney Resort. Neen, deze keer laat ik alle overbodige info achterwege en trakteer ik gewoon op een vijftigtal foto’s. Winterse foto’s, om precies te zijn. Wanneer de winter eraan komt, denkt iedereen in eerste instantie aan vrieskou en dwarrelende sneeuwvlokjes. Pas daarna komt het besef dat zulke winterse taferelen niet heel praktisch zijn. Ze ontregelen het hele verkeer, je loopt het risico om lelijk uit te glijden en je voeten worden spontaan ijsklompen. Toch geef ik toe dat zo’n sneeuwtapijt vaak een lust voor het oog is. Hoe zo’n laag sneeuw er uit ziet in het populairste themapark van Europa? Dat ontdek je hieronder.

Bovenstaande foto’s werden gemaakt op zondag 28 november 2010. En hoewel het bitter koud bleek, was er toen nog niets aan de hand. Toen we rond negen uur ’s avonds onze laatste attracties bezochten, begon het echter zachtjes te sneeuwen. Dat zou zo de hele nacht doorgaan, waardoor ons tweede dagje Disneyland er plots verrassend anders uit zag. We begonnen deze maandag in Walt Disney Studios. Dit is al jarenlang ’s werelds lelijkste Disney-park en helaas brengt sneeuw daar nauwelijks verandering in.

Oké, op die foto hierboven ziet Walt Disney Studios er stiekem best gezellig uit. Toch besefte ik dat de sneeuw vooral in het aanpalende Disneyland Park een meerwaarde zou vormen. Het park heeft weliswaar zijn zwaktes, maar schoonheid hoort daar niet bij. Het Europese Disneyland is een van de allermooiste themaparken die ooit gebouwd zijn. Dat geldt 365 dagen per jaar en vier seizoenen lang, maar hoe dat park er bij ligt tijdens de meest winterse dagen? Wel, ongeveer zo…

Main Street U.S.A.

Discoveryland

Fantasyland

Adventureland

Frontierland

Gevaar! Waarschuwing! Opgepast! Ik ben verkleumd. Het was bijzonder om Disneyland Paris in deze weersomstandigheden te zien. Maar mag ik heel eerlijk zijn? Geef mij toch maar een zomerse dag met 30 graden hoor. In beide parken bevindt het merendeel van de wachtruimtes zich in de buitenlucht, er is een nijpend tekort aan verwarmde zitgelegenheid en de attracties lijken bij vrieskou (nog) storingsgevoeliger. Ik doe dit weekendje graag nog eens over, maar dat mag dus gerust in juli of augustus plaatsvinden.

Geïnteresseerd in uitgebreide tripverslagen over Disneyland Paris? Neem dan zeker een kijkje op de pagina’s over Disneyland Park en Walt Disney Studios Park.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: